Хартија. Клуч за вашиот успех.


ПРЕМАЧКАНА ХАРТИЈА

 • Употреба:
 • - Списанија, каталози, брошури и календари.

 • Тежински опсег:
 • - 80~350 грамови

ОФСЕТ ХАРТИЈА

 • Употреба:
 • - Тефтери, коверти, календари,
 • - Менија и листи, писма и пишување трудови,
 • - Списанија, Фармацевтска хартија.

 • Тежински опсег:
 • - 50~350 грамови

LABEL PAPER

 • Употреба:
 • - Различна етикета за пијалоци, алкохол и обични пластични садови

 • Тежински опсег:
 • - 80~100 грамови

SELF-ADHESIVE PAPER [ADHOC]

 • Употреба:
 • - Козметички и хигиенски производи, прехранбени производи, пијалоци, вино.
 • - Канцелариски производи, меканографски сектор, рекламни списанија, налепници

 • Опсег:
 • Ролна
 • Листови

SELF-COPY PAPER [NCR]

 • Употреба:
 • - Обложена напред CF 55 gr.
 • - Обложена назад CB 56гр.
 • - Обложени со двете страни на CFB 53 gr.

GRAY BOARD

 • Употреба: Xартија за пакување
 • - 1.0 mm
 • - 1.2 mm
 • - 1.5 mm

 • - 1.8 mm
 • - 2.0 mm
 • - 2.2 mm
 • - 2.5 mm

COPY PAPER

 • Употреба:
 • - (Elemental Chlorine Free), F.S.C. certified (©1996 Forest Stewardship Council A.C.)
 • - од шумите одговорно управувани почитувајќи ги еколошките, социјалните и економските стандарди. Независно со алкална резерва за да се гарантира долга трајност - Долг живот (ISO 9706). Идеално за копии и црно-бели копии и отпечатоци

 • Опис Големина (cm) g / m2 Листови / Пак пакет / кутија
 • бела 21 x 29,7 80 500 5
 • бела 29,7 x 42 80 500 5

ONE SIDE COATED BOARDS

 • Употреба:
 • - Креирање на канцелариски документи и картички

 • Тежински опсег:
 • - 210~330 grams

BULKY PAPER

 • Употреба:
 • -

CARTONBOARD BR

 • Употреба:
 • - Производот одговара на 40% од производството на мелницата со голем успех во пакувањето на храна и печиво.

 • Тежински опсег:
 • - Cartonboard BR Triplex

CARTONBOARD R

 • Употреба:
 • - Производот кореспондира со 40% од производството на Мил кој има голем успех во пакувањето на храна и печиво.

 • Тежински опсег:
 • - Cartonboard R Duplex

CG 1 \ CG 2

 • Употреба:
 • - GC1/GC2 е класа на картон составен од повеќе слоеви на хемиска и механичка пулпа. Главните крајни употреби на преклопните кутии се здравствени и козметички производи, замрзната, разладена и друга храна, кондиторски производи, лекови, графички намени и цигари.

Специална Хартија


SPLENDORLUX

 • Употреба:
 • - Обложена од едната страна и се качи со висок сјај и блеска со посебно светло. Овој опсег на картички гарантира остри, светли слики кои зрачат со сјај и луксуз, како одраз на квалитетот одат до вашите креативни решенија

SIRIO

 • Употреба:
 • - Обложена од едната страна и се качи со висок сјај и блеска со посебно светло. Овој опсег на картички гарантира остри, светли слики кои зрачат со сјај и луксуз, како одраз на квалитетот одат до вашите креативни решенија.

SIRIO PEARL

 • Употреба:
 • - Луксузниот Перл создава изглед на рефлексии суптилно нагласени со бојата на енергија.
 • - Исклучително колекција, елегантна, двострана хартија со метален ефект и ламинирана завршница.

NETTUNO

 • Употреба:
 • - Серија луксузни двострани, неслоботени хартија, наредени толку чувствителни ознаки што ја прават оваа исклучително деликатна текстура.
 • - Достапен во бројни суптилни нијанси, Netuno е класично разноврсна хартија, која гарантира одлични резултати ..

BOOK & BOX

 • Употреба:
 • - Одличен избор на хартија со гравирани облоги, отпорност на брчки, абразија и светлина. Исклучителна цврстина и отпорност на отпечатоци од прсти на долготрајни процеси на издржливост, додека широк спектар на бои и текстури даваат визуелно влијание.

CONSTELLATION

 • Употреба:
 • - Неверојатна колекција на прилагодени атрактивни Непокриени хартија врежани со бисерни финиш. Опсегот користи голем број топло, стилски тонови и текстура како гаранција за сензационалните ефекти кои одговараат на инспирацијата на секој проект.

LETTER HEAD

 • Употреба:
 • - Опсегот на хартија со врвен квалитет за букви и коверти инспирирани од најпрестижните во каталогот Fedrigoni, достапни со линии и волнена текстура, со обложени и непознати финиш.

ISPIRA

 • Употреба:
 • - Scrubber е уникатен тип на хартија со мека содржина. Високо квалитетни завршници на хартија се посветени на деталите, тие нудат супериорна завршна обработка и неверојатно разновидна колекција, достапна во различни области на завршница и калеидоскоп на бои брзо прозрачна.

STUCCO

 • Употреба:
 • - Класично елегантна колекција која го комбинира квалитетот на природниот парк со изглед и чувство на фино означена хартија.
 • - Лесно обложени, има суптилен сјај кој дава одлична светлина и силно визуелно влијание

 • Range:
 • Rools
 • Sheets

SYMBOL PEARL

 • Употреба:
 • - Ова е иновативен спектар на премази на хартија создадени со употреба на најнова технологија за производство на обложена хартија.
 • - Возбудливата колекција на светлината има извонреден капацитет за да ја истакне бојата, давајќи им слики и квалитетот на новата енергија.

PERGAMENT

 • Употреба:
 • - Одлична серија полупроѕирни пергаменти во опсегот на треперлива финиш. Овој труд е идеален за специјални проекти кои бараат нешто повеќе, создавајќи впечатливи визуелни резултати.

FREELIFE

 • Употреба:
 • - Обложена од едната страна и се качи со висок сјај и блеска со посебно светло. Овој опсег на картички гарантира остри, светли слики кои зрачат со сјај и луксуз, како одраз на квалитетот одат до вашите креативни решенија.

WOODSTOCK

 • Употреба:
 • - Собирање на премиум непроменети хартија како што се одразува на едноставноста на природата преку природни бои и фино разграничување. Ова е хартија која зрачи со софистицираност и квалитет.

SAVILLE ROW

 • Употреба:
 • - Собирање на премиум непроменети хартија како што се одразува на едноставноста на природата преку природни бои и фино разграничување. Ова е хартија која зрачи со софистицираност и квалитет.